Izrael prvi u svijetu zabranjuje kupovinu i prodaju krzna

Izvor: Capital.ba, 06.Okt.2020, 07:43

Izrael prvi u svijetu zabranjuje kupovinu i prodaju krzna

TEL AVIV – Izrael namjerava da zabrani kupovinu i prodaju životinjskog krzna, osim u posebno odobrenim slučajevima, izjavila je izraelski ministar za zaštitu životne sredine Gila Gamlijel. FOTO: Pixabay Ona je rekla da je upotreba kože i krzna u modnoj industriji nemoralna. “Zbog industrije krzna ubija se stotine miliona životinja širom svijeta, u šta su uključeni neopisiva okrutnost i patnja“, poručila je Gamlijelova. Iz izraelskog Ministarstva za zaštitu životne sredine saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << je da će se dozvole upotrebe krzna ubuduće razmatrati pod posebnim ograničenim kriterijumom. Međunarodna grupa za zaštitu životinja PETA pozdravila je potez Izraela, koji je na putu da postane prva država u svijetu koja je zabranila kupovinu i prodaju životinjskog krzna. Ranije su to samo učilili pojedini gradovi u SAD i Sao Paulo u Brazilu. Bi-Bi-Si piše da trenutno svako ko želi da kupi ili proda krzno mora da preda zahtjev za dozvolu, ali da će to prema novim pravilima biti dozvoljeno isključivo u slučajevima kada se radi o naučnom istraživanju, obrazovanju, obuci ili zbog religije i tradicije. Izuzetak će vjerovatno predstavljati velika ultraortodoksna zajednica u Izraelu, čiji članovi često nose tradicionalne šešire od krzna. Vjeruje se da je taj običaj preuzet od naroda istočne Evrope. Svako ko prekrši zakon u Izraelu mogao bi biti novčano kažnjen maksimalno u iznosu od 22.000 dolara ili zatvorom u trajanju od godinu dana.    Srna Чланак Izrael prvi u svijetu zabranjuje kupovinu i prodaju krzna се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prva zemlja na svetu koja će zabraniti kupovinu i prodaju krzna?

Izvor: B92, 06.Okt.2020

Tel Aviv -- Izrael namerava da zabrani kupovinu i prodaju životinjskog krzna, osim u posebno odobrenim slučajevima...To je izjavila izraelska ministarka za zaštitu životne sredine Gila Gamlijel i dodala da je upotreba kože i krzna u modnoj industriji nemoralna..."Zbog industrije krzna ubija se stotine...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.