Izložba i promocija knjige u Muzeju Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2015, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba i promocija knjige u Muzeju Vojvodine

U Muzeju Vojvodine u Novom Sadu u petak 20. novembra, sa početkom u 19.30 časova, biće otvorena izložba „Propagandni plakat u Nedićevoj Srbiji" i promocija knjige dr Nenada Ž. Petrovića "Ideologija varvarstva - fašističke i nacionalsocijalističke ideje kod intelektualaca u Beogradu (1929-1941)".

Izlazeći u susret najavljenim događajima vezanim za pokretanje sudskog procesa za rehabilitaciju generala Milana Đ. Nedića, Odeljenje savremene istorije Muzeja Vojvodine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << priređuje izložbu propagandnih plakata nastalih u vreme nacističke okupacije Srbije (1941-1944), navodi se u pozivu.

Na izložbi će moći da se vide odabrani originalni plakati iz zbirki Muzeja Vojvodine (pretežno distribuirani po okupiranom Banatu), koji predstavljaju prvorazredna svedočanstva o ideologiji i karakteru Nedićeve „Vlade narodnog spasa".

Autori izložbe su kustosi-istoričari Kristina Meneši i Vojislav Martinov.

Umesto svečanosti povodom otvaranja izložbe, biće organizovo predstavljanje knjige „Ideologija varvarstva - fašističke i nacionalsocijalističke ideje kod intelektualaca u Beogradu (1929-1941)" u izdanju MostArt-a i Zadruge Res Publika.

O knjizi će govoriti autor, istoričar dr Nenad Ž. Petrović i Zlatoje Martinov, urednik lista "Republika".

Program će biti realizovan u zgradi Muzeja Vojvodine u Dunavskoj 37, a postavka će moći da se pogleda do 10. decembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.