Izgubio posao koji mu je donosio milione, pa sad uzgaja puževe

Izvor: B92, 17.Apr.2021, 14:43

Izgubio posao koji mu je donosio milione, pa sad uzgaja puževe

Vlasnik poznate milanske agencije, koja je do pandmije kovida19 organizovala super luksuzne prezentacije, Martino Krespi, preorijentisao se na uzgoj puževa.

List "Hafington post" objavio je reportažu o čoveku koji je zbog pandemije izgubio ceo posao, od 6 miliona evra godišnje.

Njegova agencija je do prošle godine organizovala događaje kao što je filmski festival u Veneciji, predstavljanje luksuznih brendova kao "Bulgari", "Rinašente", milanskog sajma nameštaja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i slično, ali je sa pandemijom kovida19 svako takvo okupljanje zakonom zabranjeno, a njegov posao je na nuli.

"Po nekada i nevolje mogu da se transformišu u nešto novo i uspešno. Umesto da sedim kući i očajavam, prihvatio sam ponudu prijatelja i krenuli smo u uzgoj puževa", kaže novopečeni zemljoradnik.

Na hektar i po zemlje, zajedno sa partnerima, uzgaja milion i po puževa, a da bi bolje rasli, pušta im muziku Verdija i Pučinija.

Italija je prva u Evropi po proizvodnji puževa, ispred Spanije i Francuske. To je delatnost u velikom usponu, koja raste brzinom od 320 odsto.

Uzgoj puževa je zdravi odgovor za one koji žele na trpezama životinjske proteine, ali uz minimalan rizik zagađenja okoline. "Želim da puževe kao hranu učinim kul", kaže Martino Krespi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZBOG KORONE IZGUBIO POSAO VREDAN MILIONE Sad uzgaja puževe i želi da ih učini "kul"

Izvor: Blic, 17.Apr.2021

Vlasnik poznate milanske agencije, koja je do pandemije kovida 19 organizovala super luksuzne prezentacije, Martino Krespi, preorijentisao se na uzgoj puževa, piše list "Hafington post", u reportaži o čoveku koji je zbog pandemije izgubio ceo posao, od 6 miliona evra godišnje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.