Izazovi inovacija tema prve Paćino konferencije

Izvor: Mondo, 08.Dec.2015, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izazovi inovacija tema prve Paćino konferencije

U Beogradu narednih dana počinje konferencija "Inovacije u Srbiji - izazovi i mogućnosti", u okviru projekta za saradnju u oblasti inovacija Paćino (Pacinno - Platform for trans-Academic Cooperation in Innovation).

Foto: Pasinno.eu

U okviru projekta koji se sprovodi u osam zemalja Jadranskog regiona, a u Srbiji ga vodi Institut “Mihajlo Pupin”, u Beogradu će biti organizovana prva "public policy“ konferencija "Inovacije u Srbiji - izazovi i mogućnosti", u četvrtak >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 10. decembra u hotelu Metropol Palace sa početkom u 9:30 časova.

Osma partnera - pet miliona evra

Paćino projekat ima osam partnera: osim Instituta “Mihajlo Pupin”, u projektu učestvuju i Univerzitet u Trstu (Italija), koji je i koordinator projekta, Ekonomski fakultet u Sarajevu (Bosna i Hercegovina), COBIK Centar (Slovenija), Medicinski fakultet Univerziteta u Rijeci (Hrvatska), Ekonomski fakultet u Podgorici (Crna Gora), Univerzitet u Tirani (Albanija) i Jonski univerzitet (Grčka).Ukupna vrednost projekta je više od pet miliona evra, a sprovodi se od novembra 2013. do novembra 2016. godine.

Paćino, jedan od brojnih međunarodnih projekata koje Institut “Mihajlo Pupin” sprovodi uz podršku Evropske unije, ima cilj stvaranje platforme za podsticanje, rast i širenje inovacija u zemaljama Jadranskog regiona koji u jedinstven sistem povezuje akademske i istraživačke institucije, nosioce inovacionih politika i poslovni sektor u cilju razmene iskustava i razvoja saradnje u inovacijama između zemalja.

Konferencija će pružiti pregled stanja inovativnosti u regionu, a naročito će biti predstavljeni problemi i izazovi sa kojima se Srbija sreće na polju podrške preduzetništvu, kao i koraci koje državne institucije preduzimaju u okviru podrške malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima za jačanje inovativnosti.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

#14 ICT Hub Meetup: Info sesija - Investicioni fond South Central Ventures

Izvor: ITdogadjaji.com, 09.Dec.2015, 10:40

U četvrtak 16. decembra sa početkom u 18.30 h biće održan #14 ICT Hub Meetup na kome će učesnici moći da se informišu o radu investicionog fonda South Central Ventures...Enterprise Innovation Fund (ENIF) pod brendom SouthCentral Ventures raspolagaće sa maksimalnim iznosom fonda do 40 miliona...

Nastavak na ITdogadjaji.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.