Izabrano novo rukovodstvo kompanije Stelantis (FCA-PSA)

Izvor: B92, 18.Jan.2021, 11:23

Izabrano novo rukovodstvo kompanije Stelantis (FCA-PSA)

Kompanija Stellantis N.V. objavila je da je imenovan njen Upravni odbor.

Ova kompanija nastala je 16. januara ove godine, nakon spajanja grupacija Peugeot S.A. i Fiat Chrysler Automobiles N.V.

Takođe, statut kompanije Stellantis je stupio na snagu, navedeno je u saopštenju koje je dostavljeno Tanjugu.

Kao što je prethodno najavljeno, Upravni odbor kompanije Stellantis se sastoji od dva izvršna direktora, Džona Elkana (predsednik odbora) i Karlosa Tavaresa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (generalni direktor) i neizvršnih direktora:

To su Robera Pežoa (potpredsednik odbora), Anrija de Kastrijea (viši nezavisni direktor, koji je predsednik odbora prema holandskom zakonu), Andree Anjelija, Fione Kler Ćikoni, Nikole Difoka, En Frensis Godbehir, Van Ling Martela, Žaka de Sent Egziperija, i Kevina Skota.

Takođe, Upravni odbor kompanije Stellantis je danas imenovao Revizorski odbor, Odbor za naknade i Odbor za upravljanje i održivost, u sledećim sastavima - Revizorski odbor: En Godbehir (predsednica), Van Ling Martelo i Anri de Kastrije.

Odbor za naknade čine: Van Ling Martelo (predsednik), Andrea Agnjeli, Anri de Kastrije, Fiona Cićoni i Rober Pežo.

Odbor za upravljanje i održivost: Anri de Kastrije (predsednik), Andrea Anjeli, Fiona Cićoni, Nikola Difok i Kevin Skot.

Stellantis je sada jedan od najvećih proizvođača vođen vizijom da, kako je navedeno, pruži mobilnosti sa prepoznatljivim, pristupačnim i pouzdanim rešenjima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.