Izvor: RTS, 26.Feb.2021, 13:24

Izabrani nove članovi Upravnog odbora AmCham-a, dodeljene nagrade medicinarima

Članice Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) izabrale su na Generalnoj skupštini dva nova člana Upravnog odbora. Dodeljene su i nagrade medicinskim radnicima.
Na osnovu glasanja, Biljana Bujić iz kompanije KPMG produžiće svoj mandat na poziciji sekretara blagajnika, kao i Svetoslav Atanasov iz kompanije "Coca-Cola HBC Serbia & Montenegro" koji će mandat produžiti na poziciji člana Upravnog odbora.

Zoran Petrović, predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Upravnog odbora, predstavio je rezultate rada u prethodnoj godini i najavio obeležavanje 20 godina uspešnog poslovanja Američke privredne komore (AmCham), vodeće nezavisne poslovne asocijacije u Srbiji.
Uprkos ulasku u drugu godinu pandemije koronavirusa, članice te asocijacije su umereni optimisti u pogledu razvoja poslovanja.
"Kao i u prethodnih 20 godina, naš cilj je da, u saradnji sa državom pokrenemo inicijative i doprinesemo kreiranju strategija i politika koje poboljšavaju regulatorni okvir poslovanja i podstiču rast srpske privrede i povećanje broja radnih mesta", istakao je Petrović.
U 2021. godini članice Komore kao najvažnije preduslove za rast, ističu odlučniji napredak u institucionalnim reformama – daljem unapređenju vladavine prava, efikasnosti pravosuđa i borbi protiv korupcije.
Osim u ovim zahtevnim reformama, "AmCham" vidi prostor za unapređenje efikasnosti javne administracije u omogućavanju elektronskog komuniciranja sa svim organima, optimizaciji procedura, njihovoj digitalizaciji, kao i poboljšanju poreskih i carinskih procedura, kao i procedura u oblasti deviznog poslovanja i zdravstva.
Suzbijanje nelegalne trgovine na internetu, unapređenje ekoloških zakona i radnopravnog zakonodavstva svakako ostaju visoko na listi prioritetnih reformi za bolji privredni ambijent.
Dodeljene nagrade medicinskim radnicima"AmCham" nije imao dilemu u kom sektoru treba tražiti kandidate za nagradu. Svi medicinski radnici i nemedicinsko osoblje, koji su od početka u kovid bolnicama i jedinicama intenzivne nege boreći se za živote naših sugrađana, zaslužuju nagradu.
Upravni odbor je doneo odluku da su laureati AmCham Leader in Change HERO nagrade za 2021. godinu dr Vojislava Nešković, vanredni profesor na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu i anesteziolog u Vojnomedicinskom centru Karaburma, i dr Steva Stanišić, infektolog i anesteziolog na Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu.
"Ove godine nagrada ide u ruke onih koji to najviše zaslužuju, istinskih heroja današnjice, naših zdravstvenih radnika. Ovom prilikom želeli bismo da se zahvalimo svim medicinskim radnicima, koji su u prethodnoj godini na svim frontovima rizikovali svoje zdravlje i živote kako bi spasili naše i živote naših bližnjih", zaključio je Zoran Petrović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AmCham izabrao nove članove Upravnog odbora

Izvor: N1 televizija, 26.Feb.2021

Članice Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) izabrale su, na generalnoj skupštini, Biljanu Bujić iz kompanije KPMG i Svetoslava Atanasova iz kompanije Koka-kola Srbija i Crna Gora za članove Upravnog odbora, saopšteno je iz Američke privredne komore.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.