Iz Bele kuće najavili: Prihodi domaćinstava skaču za 4000, a moguće i za čak 9000 dolara godišnje

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2017, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Bele kuće najavili: Prihodi domaćinstava skaču za 4000, a moguće i za čak 9000 dolara godišnje

Rezultati smanjenja poreskih stopa

Smanjenjem korporativnih poreskih stopa, prosečni prihodi svakog američkog domaćinstva će skočiti za bar 4.000 dolara godišnje.

Međutim, moguće je i povećanje od 9.000 dolara godišnje, saopštila je administracija američkog predsednika Donalda Trampa.

Benefite umanjenja korporativne poreske stope sa 35 na 20 odsto, domaćinstva bi počela da osećaju četiri godine od početka sprovođenja novog poreskog plana, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da bi se "puni efekti" osetili posle sedam godina, navodi se u izveštaju glavnog ekonomiste Bele kuće Kevina Haseta, a prenosi Si-En-Bi-Si.

Značajno niža poreska stopa podstakla bi investicije kompanija, što bi, kako se navodi u izveštaju, dovelo do većeg zapošljavanja i produktivnosti radnika.

Prosečni prihodi domaćinstva u SAD su prošle godine iznosili 83.143 dolara.

Kritičari, međutim, tvrde da Bela kuća preteruje kada govori o benefitima poreske reforme.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.