Izvor: S media, 12.Jun.2013, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istina konačno izašla na videlo: Kompanije koriste isti tajni sastojak protiv bora, ali ne žele da vi to znate

Matriksil stimuliše telo da proizvodi više kolagena, što je čini elastičnijom, kao i više hijaluronske kiseline, koja će pomoći koži da zadrži “mladost”.

Eksperti su potvrdili da je tajna delovanja preparata protiv bora zapravo u tome da li sadrže ove sastojke.

Da bi se testiralo kako Matriksil utiče na sredovečnu kožu, urađeno je istraživanje u kojem su dve književnice u četrdesetim godinama zamenile kremu koju inače koriste za jednu koja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sadrži ovaj sastojak. Kremu su stavljale na lice mesec dana.

Prvi naučni rad, objavljen 2005. godine od strane naučnika koji rade u kompaniji “Proctor & Gamble” pokazao je da Matriksil stimuliše proizvodnju kolagena i dokazao da popravlja strukturu oštećene kože od sunca.

Šta su proizvođači zapravo hteli

- Znali smo da je Matriksil efikasan, ali su proizvođači želeli da uvere potrošače da efikasnost podstiče od nečeg drugog, od sastojka koji je jedinstven u njihovom proizvodu – kaže Olga Gracioso, iz Sederme.

Drugim rečima, kozmetičke kompanije su želele da uvere potrošače da njihovi proizvodi sadrže nove sastojke koje samo nekoliko kompanija koristi, što ih zapravo čini različitim od drugih.

Izvor: 24 sata.rs, S media foto: Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.