Investitori procenili da je rast cene nafte od 19 % od početka nedelje bio prekomeran

Izvor: GdeInvestirati.com, 04.Feb.2015, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Investitori procenili da je rast cene nafte od 19 % od početka nedelje bio prekomeran

Cena sirove nafte usporila je jučerašnji rast tokom azijskog trgovanja nakon što su investitori procenili da je rast cene od 19% od početka nedelje bio prekomeran. 

Nedavni rast podstaknut je vešću da su proizvodjači nafte iz uljanih škriljaca smanjili proizvodnju . jučerašnji izveptaj Američkog instituta za naftu pokazao je rast zaliha od prekom 6 milio0na barela tokom prethodne nedelje. Tokom azijskog trgovanja cena ovog energenta pala je 1.56%.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << jednočasovnom grafikonu MACD je u zoni prekomerne kupovine dok RSI ne pokazuje jasno trend. Nakon proboja gornje Bolindžer trake cena je počela da osciluje tako da je moguć nastavak sličnog kretanja. Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

Primarna podrška:49.50

Primarni otpor: 43.50

Naše viđenje: Prodajna pozicija sa ulaskom na 52.30 sa prvom metom na 52.10 i drugom na 51.90

Alternativni scenario: Ukoliko se cenapopne iznad 50.65 onda je moguć dalji rast na 50.25.

Komentar:MACD je u zoni prekomerne kupovine kao i RSI. Cena se kreće izmedju srednje i gornje Bolndžer trake tako da je moguć dalji rast cene.

Trend: Oscilovanje na kraći rok, bočno kretanje na duži rok.

izvor: FXlider.com

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Povezane vesti

Umereni rast cene zlata tokom azijskog trgovanja

Izvor: GdeInvestirati.com, 04.Feb.2015

Nakon jučerašnjeg pada cena zlata umereno je porasla tokom azijskog trgovanja kako su se investitori fokusirali na moguće povećanje zbog predstojeće Kineske nove godine. ..Pored Indije Kina je najveći svetski kupac zlata. Do jučerašnjeg pada cene došlo je zbog smanjene tražnje za zlatom kao...

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.