Umereni rast cene zlata tokom azijskog trgovanja

Izvor: GdeInvestirati.com, 04.Feb.2015, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umereni rast cene zlata tokom azijskog trgovanja

Nakon jučerašnjeg pada cena zlata umereno je porasla tokom azijskog trgovanja kako su se investitori fokusirali na moguće povećanje zbog predstojeće Kineske nove godine

Pored Indije Kina je najveći svetski kupac zlata. Do jučerašnjeg pada cene došlo je zbog smanjene tražnje za zlatom kao sigurnijim instrumentom nakon što je objavljeno da je novoizabrana vlada u Grčkoj spremna da ponovo pregovara o uslovima vraćanja duga. Tokom azijskog trgovanja cena >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << zlata je porasla 0.35%.

Na jednočasovnom grafikonu MACD je u zoni prekomerne prodaje dok RSI ne pokazuje jasno trend. Nakon proboja donje Bolindžer trake cena je počela da osciluje tako da je moguć nastavak sličnog kretanja. Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

Primarna podrška:1148.00

Primarni otpor: 1308.00

Naše viđenje: Prodajna pozicija sa ulaskom na 1266.50 sa prvom metom na 1264.50 i drugom na 1262.50.

Alternativni scenario: Ukoliko se cena popne iznad 1267.50 onda je moguć rast na 1271.50

Komentar: MACD je u zoni prekomerne prodaje dok RSI ne pokazuje jasno trend. Nakon proboja donje Bolindžer trake cena je počela da osciluje tako da je moguć nastavak sličnog kretanja.

Trend: Oscilovanje na kraći rok, bočno kretanje na duži rok.

izvor: FXlider.com
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.