Investicioni fondovi vlasnici Ist pointa

Izvor: NaDlanu.com, 03.Apr.2012, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Investicioni fondovi vlasnici Ist pointa

BEOGRAD, 3. aprila 2012. (Beta) - Investicioni fondovi Rikonstrakšn Kapital 2 i Darbi iz SAD-a postali su jedini vlasnici Ist point holding grupe sa Kipra, saopštila je u utorak ta grupa.

BEOGRAD, 3. aprila 2012. (Beta) - Investicioni fondovi Rikonstrakšn Kapital 2 i Darbi iz SAD-a postali su jedini vlasnici Ist point holding grupe sa Kipra, saopštila je u utorak ta grupa.Kako se navodi, Ist point holding grupa u Srbiji ima vlasništvo i većinsku kontrolu nad Valjaonicom Bakra Sevojno, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Novosadskom Fabrikom Kabel, Klasom, Beogradskom Pekarskom Industrijom i Žitomlinom.Dodaje se da je vlasničko učešće fonda RC2 koji je listiran na Londonskoj Berzi u Ist point holding grupi 63 odsto, a fonda Darbi 37 odsto.Direktor i član Upravnog odbora Fonda RC2 Jon Floresku kazao je da je taj fond došao u Srbiju i prvo investirao u Ist point holding grupu 2009. godine."Uključili smo se u jačanje poslovanja i finansijske pozicije Ist pointa kao Grupe kombinacijom novih investicija i smanjenjem dugova koje smo delimično postigli i 2011. godine prodajom Agri Pointa - trgovina žitaricama i DDSG - rečni transport Dunavom", kazao je on.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.