Investicija zlata vredna: Bolnica u Požegi dobila novu opremu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2020, 11:28

Investicija zlata vredna: Bolnica u Požegi dobila novu opremu!

Pored centralnog sistema za snabdevanje kiseonikom, iz sredstava oportuniteta nabavljen je savremeni ultrazvučni aparat.

U toku epidemije korona virusa opština Požega bila je u samom vrhu po broju inficiranih u Zlatiborskom okrugu. Medicinsko osoblje spremno se uhvatilo u koštac sa brojnim izazovima, ali u narednom periodu biće im mnogo lakše.

- U poslednja četiri meseca u požešku bolnicu je uloženo oko osam miliona dinara. Prethodnih dana počeo je sa radom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << centralni sistem za snabdevanje kiseonikom, čiji je najveći deo investicije plaćen iz budzeta opštine Požega. Za radove do faze funkcionalnosti, iz opštinskog budzeta je izdvojeno milion dinara, dok su još 500 hiljada dinara obezbedili privrednici požeške opštine svojim donacijama - rekao je predsednik opštine Požega, Đorđe Nikitović.

- Na ovom aparatu radiće se ultrazvučni pregledi srca, abdomena, krvnih sudova vrata, nogu i zglobova. Na internom odeljenju zahvaljujući donacijama privrednika iz Požege rade se podovi i opremanje poluintenzivne nege gde će biti instalirana dva pacijent monitora i neinvazivni ventilator za kontinuirano praćenje najtežih bolesnika - kazala je za Požega radio upravnica bolnice dr Jelena Milićević.

Prema njenim rečima sve to će doprineti značajnom olakšanju rada zaposlenih u bolnici, a u isto vreme i poboljšanju kvaliteta zdravstvenih usluga koje dobijaju pacijenti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.