Intenzivirati saradnju Vojvodine i Lombardije u turizmu (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2021, 10:48

Intenzivirati saradnju Vojvodine i Lombardije u turizmu (AUDIO)

Vojvodina i italijanska regija Lombardija intenziviraće saradnju u oblasti turističke privrede, koja je najviše pogođena pandemijskom krizom, najavljeno je na video-konferenciji predstavnika ove dve regije. Učesnici ovonedeljne konferencije ukazali su da je Lombardija jedan od značajnijih partnera Vojvodine, dok je Italija među najvećim spoljnotrgovinskim partnerima Srbije sa prometom većim od tri milijarde evra.

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić naveo je da trećinu ukupne robne razmene između Italije i Srbije ostvaruje upravo Vojvodina.

"U našoj Pokrajini posluje preko 95 kompanija iz Italije sa ukupnom vrednošću investicija od preko milijardu evara i zapošljavaju preko 14 hiljada radnika. Iz Lombardije imamo 13 kompanija koje zapošljavaju preko 1400 radnika sa vrednošću investicija od oko 133 miliona evara.

U narednom periodu će akcenat kada je saradnja naše pokrajine i Lombardije u pitanju biti na turizmu a tema današnje Konferencije je kako da se ona intenzivira povezivanjem dve krovne turističke organizacije.

Gubici turističke privrede su globalni a ideja obe pokrajine da zajednički odgovore na taj izazov, kazao je pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević. Iskustva razvijenijih zemalja u tom smislu su dragocena za Srbiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.