Informer: Kovačević u sukobu interesa, UNS: To je seksizam

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2016, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Informer: Kovačević u sukobu interesa, UNS: To je seksizam

List "Informer" piše danas da je voditeljka RTS Olivera Kovačević u sukobu interesa, jer je u vezi sa liderom stranke koja učestvuje na izborima, a Udruženje novinara Srbije osuđuje "seksizam" "Informera" i smatra nedopustivim napad lista na urednicu RTS.

Kako navodi "Informer", Kovačevićeva na Javnom servisu vodi politički tok-šou, "Da, možda, ne", a istovremeno živi u vanbračnoj zajednici sa Borislavom Stefanovićem, predsednikom Levice Srbije, koji je i nosilac liste >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na narednim izborima, pa taj list konstatuje da je to situacija bez presedana i dovodi u pitanje njenu objektivnost.

UNS, međutim, u saopštenju smatra da današnje izdanje "Informera" "omalovažava njen rad uvredljivom tvrdnjom da njena emisija 'Da, možda, ne' nije rezultat njenog rada i profesionalizma, već proizvod političkih ambicija njenog navodnog partnera".

UNS je ocenio i da je svođenje rada "ugledne profesionalne novinarke na detalj iz njenog ličnog života novi primer seksizma i poseban vid diskriminacije".

Ovo udruženje je takođe pozvalo poverenicu za ravnopravnost Brankicu Janković da se ovim povodom oglasi i da jasno kaže da li stvarne ili izmišljene emocije prema nekom muškarcu mogu same po sebi predstavljati osnov sukoba interesa za jednu ženu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.