Izvor: B92, 12.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Industrijska proizvodnja u januaru veća za 8,2 posto u odnosu na januar 2003.

Beograd -- Januarska industrijska proizvodnja u Srbiji manja je za 11,2 odsto u odnosu na prosek 2003. godine i veća za 8,2 odsto u odnosu na januar pre godinu dana, saopštio je danas Republički zavod za statistiku. Posmatrano po sektorima, u januaru u odnosu na prosek 2003. godine ostvaren je rast za 29,6 odsto u proizvodnji i distribuciji električne energije, gasa i vode, a pad od 22,2 odsto u prerađivackoj industriji i 4,1 odsto u sektoru vađenja ruda i kamena.

Porast >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << industrijske proizvodnje u januaru u odnosu na prosek 2003. godine ostvaren je u 5 oblasti: proizvodnja i distribucija elektricne energije, gasa i vode, vadenje i briketiranje uglja, proizvodnja duvanskih proizvoda, proizvodnja koksa i derivata nafte i proizvodnja kancelarijskih i računskih mašina. Na industrijsku proizvodnju u januaru presudan uticaj ima sezona i broj neradnih dana, a ovim podacima nije obuhvaćeno područje Kosova i Metohije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.