Industrijska proizvodnja u Srbiji u aprilu manja za 16,6 odsto nego pre godinu dana

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Maj.2020, 13:53

Industrijska proizvodnja u Srbiji u aprilu manja za 16,6 odsto nego pre godinu dana

Industrijska proizvodnja u Srbiji u aprilu ove godine manja je za 16,6 odsto nego u istom mesecu prošle godine i manja je za 20,8 odsto u odnosu na prosek 2019. godine, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

U periodu januar-april industrijska proizvodnja je manja je za 0,8 odsto u poređenju sa istim proplogodišnjim periodom.

Posmatrano po sektorima, u aprilu je u rudarstvu zabeležen pad od 0,1 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, u prerađivačkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << industriji pad je bio 19,9 odsto, a u snabdevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji 9,9 odsto.

Pomet robe u trgovini na malo u Srbiji u aprilu ove godine manji je u tekućim cenama za 20,1 odsto nego pre godinu dana, a u stalnim cenama

za 18,6 odsto.

Ukoliko se uporede prva četiri meseca 2020. godine sa istim periodom 2019. godine, promet robe u trgovini na malo veći je u tekućim cenama za 2,7 odsto, a u stalnim cenama za 2,2 odsto.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Građani u aprilu smanjili kupovine u prodavnicama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2020

Promet robe u trgovini na malo u Srbiji je u aprilu bio manji u tekućim cenama za 20,1 posto, a u stalnim cenama 18,6 procenata nego u istom mesecu 2019, preliminarni su podaci Republičkog zavoda za statistiku objavljeni danas...Međutim, u prva četiri meseca 2020. godine promet u maloprodaji beleži...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.