Industrijska proizvodnja u BiH u martu manja za 0,1 posto

Izvor: Capital.ba, 03.Maj.2019, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Industrijska proizvodnja u BiH u martu manja za 0,1 posto

SARAJEVO, Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini u martu je zabilježila pad od 0,1 posto u odnosu na februar ove godine. Agencija za statistiku BiH je objavila da u martu ove, u poređenju sa martom prošle godine, industrijska proizvodnja u BiH, kalendarski prilagođena, bilježi pad od 4,9 posto. Proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju u martu u odnosu na februar veća je za 1,3 posto, kapitalnih proizvoda  za 0,8 posto, dok je proizvodnja trajnih proizvoda >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << za široku potrošnju manja  za 0,6 posto, a intermedijarnih proizvoda za 1,2 posto, za koliko je manja i proizvodnja energije. U martu ove, u odnosu na mart prošle godine, proizvodnja kapitalnih proizvoda veća je za 15,7 posto, intermedijarnih proizvoda za 6,6 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za dva posto, dok je proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 2,4 posto, a energije za 23,2 posto. Fena Чланак Industrijska proizvodnja u BiH u martu manja za 0,1 posto се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

U martu proizvođačke cijene niže za 0,9 odsto

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Maj.2019

SARAJEVO - Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju BiH u martu niže su za 0,9 odsto u odnosu na februar, dok su više za 1,5 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.