Imate li i vi nesavesnog upravnika u zgradi? Ovo je rešenje

Izvor: B92, 24.Dec.2018, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imate li i vi nesavesnog upravnika u zgradi? Ovo je rešenje

Kako bi se napokon pojedini nesavesni upravnici doveli u red i obavljali posao za koji su plaćeni, Privredna komora Srbije će do kraja godine izraditi Kodeks.

Reč je o Kodeksu profesionalnih prava, dužnosti i etičkih normi u skladu sa kojim će upravitelji morati da se ponašaju. U suprotnom, moći će da izgube licencu za rad.

U poslednje vreme veliki broj stanara imao je pritužbe na rad upravnika, posebno na firme koje se profesionalno time bave. I dok stanari >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << shvate da su im izneverena očekivanja, od toga je u velikom broju slučajeva prošlo nekoliko meseci, a računi za takse za rad upravnika su se nagomilavali. Jedina opcija je bila da isplate dugovanja ili raskinu ugovor. Kada ovaj kodeks zaživi, moći će da se obrate i sudu časti.

U skladu za zakonom za rad profesionalnih upravnika nadležna je Privredna komora Srbije - objašnjavaju u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. - Ona izdaje i oduzima licencu i organizuje sudove časti na kojima se utvrđuju povrede profesionalnih standarda i normativa. Do kraja ove godine će se izraditi kodeks na osnovu kojeg će se sprovoditi postupci pred sudom časti i u slučaju kršenja pravila oduzimaće se i licence. Na ovaj način će profesionalni upravnici biti kažnjavani, što će sigurno uticati na podizanje odgovornosti u postupanju i radu, pišu Večernje novosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.