Imaćemo najveće gradilište u ovom delu Evrope, površine 150 hektara

Izvor: B92, 04.Jul.2023, 12:34

"Imaćemo najveće gradilište u ovom delu Evrope, površine 150 hektara"

Pripremni radovi za kompleks u Surčinu gde će se održati Ekspo izložba 2027. već su počeli, objavio je ministar finansija Siniša Mali.

Naime, održan je radni sastanak na kome se razgovaralo o projektima od ogromnog značaja za Republiku Srbiju i Grad Beograd, o izgradnji novog Nacionalnog stadiona, Ekspo kompleksa i novog Beogradskog sajma, naveo je Mali u objavi na Instagramu.

"Srbija će biti ponosni domaćin specijalizovane Ekspo izložbe 2027. godine, što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ogromna čast za našu zemlju. Istovremeno, to je i velika obaveza i odgovornost i zbog toga se ništa ne sme prepustiti slučaju. Svaki detalj se mora pažljivo pratiti, a rokovi poštovati. Pred nama je ogroman posao, koji podrazumeva nasipanje terena, izgradnju linijske infrastrukture, kao i samog stadiona i objekata za Ekspo", napisao je ministar finansija na toj društvenoj mreži.

"Pripremni radovi na terenu su već počeli, a zahvaljujući kompleksu koji pravimo u Surčinu, mi ćemo imati najveće gradilište u ovom delu Evrope površine oko 150 hektara", istakao je Mali.

Organizacija Ekspo izložbe potvrdiće poziciju naše zemlje kao ekonomskog, kulturnog, sportskog, ali i političkog centra u ovom delu Evrope, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Održan sastanak o izgradnji linijske infrastrukture za stadion i Ekspo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2023

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali, danas je održao radni sastanak na temu projekata izgradnje linijske infrastrukture i samih objekata Nacionalnog stadiona i Ekspa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.