Ilić: Spasićemo građevinarstvo

Izvor: B92, 16.Apr.2013, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Spasićemo građevinarstvo

Beograd -- Vlada je formirala je tim za spas građevinske industrije Srbije, izjavio je ministar građevine Velimir Ilić, na otvaranju Međunarodnog sajma gradjevinarstva.

Ilić je rekao da je srpsko građevinarstvo u veoma teškoj situaciji, a naročito putarska preduzeća, zbog čega je na prethodnoj sednici vlada donela rešenje o osnivanju radne grupe koja će preuzeti hitne mere.

Radnu grupu će činiti predstavnici više minsitarstava - građevine, saobraćaja, finansija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i privrede, rada i socijalne politike, pravde, saobraćaja i regionalnog razvoja .

Ilić je rekao da će prvi sastanak s građevinskim firmama i sindikatima biti održan najverovatnije u četvrtak i da će tada svi zajedno pokušati da utvrde koliki su dugovi građevinara i da se vidi kako mogu da se izmire.

Ministar je kazao da će se tražiti i preispitivanje privatizacija pojedinih preduzeća i da je nophodnio uključiti u rad tog tela Agenciju za privatizaciju.

Međunarodni sajam građevinarstva (SEEBBE) pod sloganom "Oduvek i zauvek graditi", koji je danas otvoren, trajaće do 20. aprila na Beogradskom sajmu.

Na ovogodišnjoj manifestaciji učestvuje 833 izlagača, od kojih 254 dolaze iz 22 zemlje Evrope i Azije, a najveći broj izlagača je iz Italije, Turske i Slovenije.

Na ovogodišnjem sajmu tri zemlje imaju nacionalne izložbe - Češka, Turska i Slovenija. Sajamski kapaciteti su popunjeni u šest sajamskih hala, a, uprkos krizi, na sajmu se pojavilo oko 70 odsto tradicionalnih sajamskih izlagača iz te oblasti.

U okviru sajma biće dodeljene i nagrade "Nova vizura" i "Posebno priznanje", dok je uručenje nagrada planirano za petak, 19. april.

Planirani su i prateći programi, kao što je izložba nacionalnog udruženja "Srpske kuće" o srpskom narodnom graditeljstvu. Radno vreme sajma je od 10 do 19 sati, osim poslednjeg dana, u subotu, kada je do 17 sati.

Cena pojedninačne ulaznice je 500 dinara, za grupne posete 350, parking košta 200 dinara, a ulaznica koja važi za sve dane trajanja sajma je 900 dinara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ilić: Vlada formirala tim za spas građevinarstva

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Apr.2013

BEOGRAD - Radnu grupu će činiti predstavnici više minsitarstava - građevine, saobraćaja, finansija i privrede, rada i socijalne politike, pravde, saobraćaja i regionalnog razvoja .

Nastavak na SEEbiz.eu...

Ilić: Tim za spas građevinarstva

Izvor: Telegraf.rs, 16.Apr.2013

Radnu grupu će činiti predstavnici više minsitarstava - građevine, saobraćaja, finansija i privrede, rada i socijalne politike, pravde, saobraćaja i regionalnog razvoja. Prvi sastanak s građevinskim firmama i sindikatima biće u četvrtak i tada će svi zajedno pokušati da utvrde koliki su dugovi...

Nastavak na Telegraf.rs...

Ilić: Formiran je tim za spas građevinarstva

Izvor: S media, 16.Apr.2013

Ilić je rekao da je srpsko građevinarstvo u veoma teškoj situaciji, a naročito putarska preduzeća, zbog čega je na prethodnoj sednici vlada donela rešenje o osnivanju radne grupe koja će preuzeti hitne mere...Radnu grupu će činiti predstavnici više minsitarstava - građevine, saobraćaja,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.