Izgradnja autoputa ide punom parom

Izvor: B92, 16.Apr.2013, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgradnja autoputa ide punom parom

Beograd -- Ministar građevina Velimir Ilić izjavio je da se radovi na izgradnji autoputa Ljig-Preljina na Koridoru 11 obavljaju punom parom.

Ilić je, nakon otvaranja Sajma gradjevine u Beogradu, rekao da azerbejdžanska firma Azvirt izvodi radove sa tačno planiranom dinamikom i da će taj autoput biti gotov u ugvorom predvidjenom roku od 38 meseci.

On je kazao da se s radovima već ušlo u teritoriju opštine Čačak i da će radnici do jeseni doći do Preljine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ilić je najavio da će veoma brzo početi i radovi od Obrenovca do Uba, što je predvidjeno da se finansira kineskom kreditom.

Ilić je kazao da sada mnogi pitaju zašto su na tenderu za gradnju autoputa od Požege do Preljine prikupljene visoke cene, objasnivši da su na toj deonici više od 33 odsto ukupne dužine mostovi i tuneli, što znatno poskupljuje gradnju.

Ministar Ilić je napomenuo da će od Preljine di Požege biti izgradjeno 4,5 kilometara tunela i 4,7 kilometara mostova.

On je naveo primer da će gradnja autoputa kod Obrenovca biti jeftinija, jer tu nema tunela i velikih mostova.

Ministar je rekao da postoji tačna analiza koliko košta izgradnja kilometra autoputa, koliko mostova i tunela, u zavisnosti od lokacije.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ilić: Radovi na koridoru 11 teku po planu

Izvor: Blic, 16.Apr.2013

Radovi na koridoru 11 teku po planu i nema problema sa Azerbejdžanom na izgradnji deonice autoputa Ljig-Preljina, izjavio je danas ministar građevine Velimir Ilić...- Problema sa Azerbejdžanom nema, saradnja je izvanredna, radovi teku..po planu. Kako je predviđeno ugovorom, za 38 meseci završićemo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.