Srbija i Srpska grade most na Drini

Izvor: B92, 16.Apr.2013, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i Srpska grade most na Drini

Beograd -- Novi most na Drini izmedju Ljubovije i Bratunca počeće da se gradi krajem ove godine

Most bi trebalo da bude završen do kraja naredne godine, najavili su ministri građevine Srbije i Republike Srpske Velimir Ilić i Srebrenka Golić.

Ilić je, posle otvaranja Sajma gradjevine u Beogradu, rekao novinarima da će Srbija i Srpka zajedno finansirati realizaciju tog projekta, tako što će Srbija obezbediti novac za most, a RS za pristupne saobraćajnice i infrastrukturu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je naveo da je Srbija već uplatila novac za izradu projekta koji radi Saobraćajni institut CIP iz Beograda, kao i da bi tender za izbor izvodjača radova trebalo da bude raspisan već u oktobru.

Ilić je rekao da će tu biti samo jedan granični prelaz sa one strane Drine u Srpskoj.

Ministar gradjevine Srbije je kazao da će preko tog mosta Srbija i RS biti bolje povezane, kao i da će to biti jedna od najboljih veza Srpske sa Koridorom 11, odnosno budućim autoputem od Beograda prema Crnoj Gori.

On je naveo da će taj most u Srbiji biti povezan sa Koridorom 11 preko Pecke i Valjeva.

Golićeva je potvrdila Ilićeva najave, i dodala da će Srbija i RS zajedno realizovati još jedan projekat, a to je izgradnja pešačkog mosta izmedju Zvornika i Malog Zvornika, kao i da je već pripremljena projektna dokumentacija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija i Srpska grade novi most na Drini

Izvor: Mondo, 16.Apr.2013

Novi most na Drini između Ljubovije i Bratunca počeće da se gradi krajem ove godine i biće završen do kraja naredne, najavili su danas ministri građevine Srbije i Republike Srpske Velimir Ilić i Srebrenka Golić...Ministarka prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije RS Srebrenka Golić...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.