Ikarbus isporučio osam autobusa Litasu

Izvor: Glas javnosti, 18.Nov.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ikarbus" isporučio osam autobusa "Litasu"

BEOGRAD - Beogradska fabrika autobusa "Ikarbus" isporučila je osam gradskih autobusa autoprevozniku "Veolija transport Litas" iz Požarevca.

Kako je rečeno na uručivanju ključeva, još dva autobusa biće isporučena za nekoliko dana požarevačkom prevozniku, a planirano da je da se u aprilu 2012. godina isporuči još 12 autobusa. Vršilac dužnosti generalnog direktora "Ikarbusa" Alaksandar Vićentić kazao je da se isporukom 10 autobusa ispunjava prvi deo ugovora potpisanog u aprilu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ove godine.

Novim "Ikarbusovim" autobusima sa motorima "euro 4" voziće se građani Požarevca, Braničevskog okruga kao i pojedinih mesta u Borskom i Pomoravskom okrugu.

Direktor "Veolija transporta" u Srbiji Klejz Gothold kazao je da je zadovoljan što su sarađivali sa domaćim proizvođačem autobusa i na taj način pomogli razvoj srpske ekonomije.

Državni serkretar za privredu i privatizaciju Srbije Nebojša Ćirić kazao da je cilj Ministarstva ekonomije da se "Ikabrus" razvije i da pronađe ozbiljnog strateškog partnera.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.