Iduće nedelje nova velika investicija u Železaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2019, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iduće nedelje nova velika investicija u Železaru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas novu investiciju od 80 miliona dolara, iduće nedelje, u Železaru u Smederevu.

Vučić je, na konferenciji za štampu, kazao da je nova investicija zalog za budućnost Smedereva, Podunavskog kraja i za čitavu Srbiju.

Ova vest od naših kineskih prijatelja je divna. Mislim da ćemo tim povodom u utorak ili sredu boraviti u Železari“, ukazao je on najavljujući da će biti još nekih dobrih investicionih vesti u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << narednom periodu.

Kompanija HBIS najavila je juče da će 24. jula biti održana svečana ceremonija polaganja kamena temeljca za novu liniju Aglomeracije u smederevskoj železari.

Kako se navodi u saopštenju HBIS-a, ova investicija predstavlja najznačajniji projekat i ekološko postrojenje koje će, navodi se, doneti značajna poboljšanja u pogledu efikasnosti, produktivnosti i uticaja na životnu sredinu.

HBIS Grupa Srbija je 2016. godine kupila "Železaru Smederevo" za 46 miliona evra, a trenutno je ova čeličana prva na listi preduzeća izvoznika iz Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.