Idemo sa jednim veoma agresivnim rebalansom budžeta

Izvor: B92, 15.Apr.2021, 08:29

"Idemo sa jednim veoma agresivnim rebalansom budžeta"

"Idemo sa jednim veoma agresivnim rebalansom budžeta okrenutim ka podizanju ekonomije i jačanje zdravstva", kazao je ministar finansija Siniša Mali.

Gostujući na RTS, ministar je istakao da postoje dva glavna razloga zbog kojih se ide sa rebalansom budžeta – da bi se ublažile negativne posledice pandemije - tu je i treći paket mera, ali i da bi se nastavila ulaganja u kapitalne investicije i lekove.

"Nama je treći paket pomoći vredan 257 milijardi dinara, prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine smo imali dva paketa, a ovaj treći je već krenuo - isplaćena je polovina minimalaca za milion i 120 hiljada zaposlenih", kazao je Mali.

Dodao je da je cilj da ove godine rastemo 6 odsto, poručivši da smo prošle godine imali najmanji pad u Evropi.

"Izvojićemo 88 milijardi dinara za nove investicije i nastavak kapitalnih projekata. Već gradimo četiri autoputa, imamo novac i za Niš-Pločnik-Merdare, i za Dunavsku magistralu, i za Surčin-Novi Beograd i Fruškogorski koridor. Tu je i početak izgradnje metroa u Beogradu", istakao je.

On je najavio da u narednih desetak dana kreće izgradnja kovid bolnice u Novom Sadu, te podsetio da se radi i na fabrici vakcina, Kliničkom centru u Beogradu, Kliničkom centru u Novom Sadu...

"Duplirali smo budžet za ekologiju, radimo na izgradnji kanalizacione mreže, ali i fabrika za prečišćavanje otpadnih voda", naglasio je ministar.

Ogroman novac daje se i za vakcine, ali zdravlje, tvrdi, nema cenu.

"Prioritet je da se izdvoji za medicinske radnike, infrastrukturu, vakcine... Plaćamo unapred, plaćamo sve na vreme", izjavio je Mali.

Naveo je takođe da će rebalansom budžeta biti odvojeno dodatnih 5,5 milijardi dinara za poljoprivredu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"VEĆ GRADIMO 4 AUTOPUTA, JAČAĆEMO I ZDRAVSTVO" Mali: U planu veoma agresivan rebalans budžeta

Izvor: Blic, 15.Apr.2021

Ministar finansija Siniša Mali najavio je jutros, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, da će država ići sa "jednim veoma agresivnim rebalansom budžeta okrenutim ka podizanju ekonomije i jačanju zdravstva".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.