IZGRADNJA PRUGE IZMEĐU BEOGRADA I SEVERNE MAKEDONIJE: Predsednik Vučić objasnio značaj ovakve investicije

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2021, 16:33

IZGRADNJA PRUGE IZMEĐU BEOGRADA I SEVERNE MAKEDONIJE: Predsednik Vučić objasnio značaj ovakve investicije

Predsednik Vučić je rekao da očekuje ubrzanje procesa evropskih integracija Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom podrške koju je EU pružila izgradnji železničke pruge između Beograda i Severne Makedonije, da nije reč samo o infrastrutkuri, već o ponovnoj izgradnji poverenja.

- Posetio sam ovaj lep grad mnogo puta i ovde je uvek bilo prijatno, a ovo je poseban dan za nas. Ne radi se samo o infrastrukturnim projektima, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << već i o tome da se ponovo gradi poverenje između nas, da stvaramo novu političku atmosferu, ekonomsko okruženje - rekao je Vučić.

On je naveo da projekat izgradnje pruge spada i u "Zelenu agendu", a kada postoji takva železnica, od severa do juga, od zapada do istoka, onda se može privući još direktnih stranih investicija.

- Zato sam jako zadovoljan, rekao sam i Borelu da sam izuzetno srećan ovom posetom - rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da očekuje ubrzanje procesa evropskih integracija Srbije.

- Očekujemo to i mislim da to prvi put čujete u poslednje dve, tri godine od mene. U tom periodu nisam ni pitao o poglavljima, klasterima, a sada očekuemo to. Znamo da možemo to da uradimo, radimo naporno i verujem da ćemo u tome uspeti - rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.