Izvor: RTS, 26.Apr.2021, 10:37

Vučić se sastao sa predsednicom Evropske komisije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Briselu sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.
Na agendi razgovora je ubrzanje evrointegracionog puta Srbije kroz primenu nove metodologije pristupanja, kao i kroz ubrzanje reformskih procesa, a naročito napretka vladavine prava u Srbiji.

Predsednik Vučić juče je najavio da će sa Ursulom fon der Lajen razgovarati i o realizaciji "najvećeg ikada infrastrukturnog projekta" koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bi uz pomoć EU trebalo da se realizuje i "promeni" Srbiju.
Nakon razgovora sa predsednicom Evropske komisije, predsednik Srbije ima sastanak sa komesarom za proširenje EU Oliverom Varheljijem, a zatim i radni ručak sa potpredsednikom Evropske komisije i šefom diplomatije EU Žozepom Boreljom.
U nastavku drugog dana radne posete sedištu EU, Aleksandar Vučić se sastaje sa izvestiocem Evropskog parlameta za Srbiju Vladimirom Bilčkom, a posetu Briselu završava sastankom sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.
Sinoć je imao sastanak sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ursula fon der Lajen: Podržaćemo obnovu pruge od Beograda do Severne Makedonije

Izvor: RTS, 26.Apr.2021

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen napisala je na Tviteru da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarala o borbi protiv koronavirusa, evrointegracijama Srbije, nastavku dijaloga Beograda i Prištine, ali i obnovi železničke pruge koja povezuje Srbiju i Severnu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.