Izvor: Danas, 15.Maj.2023, 07:24

I žene idu u crkvu, mole se i ispovedaju, kako da shvatimo izgovoreno: Sagovornici Danasa o rečima patrijarha Porfirija da su žene „jadnice“ i „bednice“

„Plakao bih, vrištao bih od muke, kad vidim jadnicu koja menja teze, pa kaže `a zašto nisu brinuli se o ženama, žene su ugrožene`. Pa jesu ugrožene, svi smo ugroženi od tebe bre bedo jedna“, samo su neke od reči patrijarha Porfirija dok je govorio o "senzitivnom jeziku"  u snimku koji se nedavno pojavio na društvenim mrežama.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

"I žene su vernice, idu u crkvu i mole se": Kako onda shvatiti patrijarhove uvrede?

Izvor: Radio 021, 15.Maj.2023

Beseda patrijarha Porfirija, u kojoj se ženi obraća opisujući je rečima "jadnica" i "beda", izazvala je brojne reakcije građana, političara i drugih ličnosti.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.