I kanadske kompanije bojkotuju Fejsbuk: Može li gigant da izdrži pad oglašavanja?

Izvor: B92, 30.Jun.2020, 09:53

I kanadske kompanije bojkotuju Fejsbuk: Može li gigant da izdrži pad oglašavanja?

Toronto -- Kanadske kompanije se pridružuju sve većoj listi poznatih svetskih brendova koji su odlučili da se neće oglašavati na Fejsbuku u julu.

Razlog je odbijanje ove kompanije da preduzme mere protiv sirenja sadržaja mržnje na svojoj platformi.

Kanadske kompanije Lululemon, MEC i Arc'teryx, povlače svoje plaćene oglase sa Fejsbuka i pridružuju se bojkotu koji su već podržali Koka-Kola, Majkrosoft, Ford motors i još mnogi drugi.

Razne grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za građanska prava, uključujući Ligu protiv klevete i Nacionalnu asocijaciju za unapređenje života "obojenih" ljudi, kažu da Fejsbuk nije učinio dovoljno da spreči rasističke, lažne i opasne sadržaje na svojoj platformi. Takođe su razočarani što je kompanija dozvolila svojim korisnicima da pozivaju na nasilje protiv demonstranata koji se bore za rasnu pravdu nakon smrti nekoliko crnaca.

Bojkot ovih kompanija je značajan, jer su prihodi Fejsbuka od oglasa prošle godine iznosili skoro 69,66 milijardi američkih dolara. Nakon što su brendovi poput Verajzona, Edi Bauera, Levi Strausa i Co. i Mozile povukli svoje oglase sa Fejsbuk platforme, njegove akcije su u petak skliznule 8,3 posto, na 216,08 dolara, što je najveći pad u tri meseca.

Nedavni pad akcija izbrisao je 56 milijardi američkih dolara od tržišne vrednosti Fejsbuka i 7,2 milijarde dolara neto imovine osnivača Marka Cukerberga.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

I kanadske kompanije odustaju od oglašavanja na Facebook-u

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 30.Jun.2020

Kanadske kompanije Lululemon, MEC i Arc’teryx, povlače svoje plaćene oglase sa Facebook-a i pridružuju se bojkotu koji su već podržali Coca-Cola, Microsoft, Unilever, Ford Motor Company i još mnogi drugi...Razne grupe za građanska prava, uključujući Ligu protiv klevete i Nacionalnu asocijaciju...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.