Hteli su nešto što nema niko, sad njihovu igricu igra 170 mil ljudi

Izvor: B92, 03.Nov.2018, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hteli su nešto što nema niko, sad njihovu igricu igra 170 mil ljudi

Želeo je da napravi nešto što niko nije na svetu. I da to uradi iz Beograda.

Danas je na čelu kompanije za koju kaže da je ostvarenje dečačkog sna, jer njihovu igricu igra 170 miliona ljudi širom planete.

Sada je njemu i njegovim prijateljima plan da tehnologiju i ideje iskoriste da bi promenili Srbiju. Kako su počeli?

"Počeli smo i mi iz nečega što se zove garaža jer nije bilo prozora. Ali smo ranije emigrirali i radili u Majkrosoftu", priča >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Branko Milutinovič, jedan od osnivača i direktor kompanije Nordeus koji je i predsednik UO Incijative Digitalna Srbija.

Kaže da su i oni imalu trenutaka kada su mislili da odustanu od svega, ali i onih drugih kada misle da rade prave stvari.

"Od prvog konatka sa računarima želeo sam da pravim igre, jer su nešto što zaista spaja nauku i tehniku, ali i umetnost, društvene nauke...", kaže.

Na pitanje kada će Srbija biti centar digitalnih inovacija, kaže:

"Ona to na neki način već jeste, nije samo nekoliko primera i bolje je nego u okruženju"..

Opširnije o tome kakav im je dres u kompaniji, koliko je važna ideja, ali i šta je cilj Incijative digitalna Srbija, u video prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.