Hrvatski ministar pozvao kolege iz regiona na sastanak

Izvor: N1 televizija, 07.Avg.2017, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski ministar pozvao kolege iz regiona na sastanak

Iz hrvatskog Ministarstva poljoprivrede odgovorili su na zahtev, koji su Hrvatskoj postavile susedne zemlje povodom stupanja na snagu Pravilnika o inspekcijskom nadzoru i kontroli usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima u Hrvatskoj

"Pravilnik o inspekcijskom nadzoru i kontroli usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima ima za cilj isključivo bolju zaštitu potrošača. Stoga su Pravilnikom uvedeni inspekcijski nadzor i kontrola nad većim brojem vrsta >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << voća i povrća koje se uvozi iz trećih zemalja. U skladu s tim je prilagođena i visina naknade za izdavanje sertifikata o usklađenosti s tržišnim standardima", navode iz Ministarstva.

Dodaju da se ovaj Pravilnik odnosi na sve treće zemlje, te nije usvojen s ciljem diskriminacije roba poreklom iz susednih država. Pravilnik je ujedno i u skladu s tržišnim standardima za voće i povrće, koji su propisani pravnim nasleđem Evropske unije.

"U svrhu obrazloženja navedenih argumenata, smirivanja nepotrebnih tenzija te rešavanja postojećih nesuglasica, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić razgovarao je s kolegama ministrima iz regiona te ih pozvao na sastanak u Hrvatsku sledeće nedelje", navodi se.

U Ministarstvu kažu da se inspekcija na granicama, kao i trgovina robom između susednih zemalja, odvija normalno.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska pozvala ministre iz regije na sastanak

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Avg.2017

ZAGREB - Iz Ministarstva poljoprivrede odgovorili su na ultimatum koji su Hrvatskoj postavile susjedne zemlje povodom stupanja na snagu Pravilnika o inspekcijskom nadzoru i kontroli usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima u Republici Hrvatskoj...“Pravilnik o inspekcijskom nadzoru i kontroli...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.