Hrvatski mediji: Konačno otkriveno šta Kinezi grade u Srbiji

Izvor: B92, 09.Nov.2018, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski mediji: Konačno otkriveno šta Kinezi grade u Srbiji

Srpski ministar za inovacije i tehnološki razvoj konačno je otkrio šta Kinezi grade u Beogradu i šta nameravaju u Smederevu, piše Index.

Kako prenose regionalni mediji, tako je ministar poručio da Kinezi sa Srbijom grade budućnost i viziju Balkana i Evrope.

Ministar Nenad Popović objavio je da grade dva tehnološka parka na Trećoj konferenciji između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope o inovacijama u Sarajevu.

"Vizija parkova je zasnovana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na inovacijama, fabrikama i tehnologijama budućnosti, pametnim radnim mestima i BDP koju stvaraju najtalenovaniji inženjeri", poručio je Popović.

Index podseća dalje da je Popović najavio kako će u Srbiji biti izgrađen jedan od najvećih industrijskih parkova u ovom delu Evrope, Srpsko-kineski industrijski park u Beogradu, na 320 hektara.

Sličan industrijski park trebalo bi da se izgradi i u Smederevu, podseća portal.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hrvatski mediji: Konačno otkriveno šta Kinezi grade u Srbiji

Izvor: Vesti-online.com, 10.Nov.2018, 11:55

"Srpski ministar za inovacije i tehnološki razvoj konačno je otkrio šta Kinezi grade u Beogradu i šta nameravaju u Smederevu", piše Index...Kako prenose regionalni mediji, tako je ministar poručio da Kinezi sa Srbijom grade budućnost i viziju Balkana i Evrope...Ministar Nenad Popović objavio...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.