Hrvati imaju novi adut, traži ih ceo svet

Izvor: B92, 19.Jan.2018, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati imaju novi adut, traži ih ceo svet

Zagreb -- Hrvatski proizvođači parketa ovih dana imaju pune ruke posla, a njihov parket traže i Britanci, Iranci, Azerbajdžanci, Libanonci i Japanci.

Koliko je novih ugovora, još nije poznato, međutim devet hrvatskih proizvođača parketa - Drvoproizvod, Evolen, FI MA, PPS Majur, Spačva, Pana, Exportdrvo, PPS Galeković i Pan Parket je prezadovoljno nastupom na najvećem svetskom sajmu podnih obloga Domotex 2018, piše Večernji list.

"Ne obnavljaju se samo postojeći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ugovori sa starim kupcima. Hrvatski parket traže i Britanci, Iranci, Azerbajdžanci, Libanonci i Japanci, koji su pre radili s Poljacima i Kinezima, a sad se okreću kvalitetnijim proizvodima u koje se naši drvoprerađivači uklapaju i cenom i rokovima isporuke", kaže Petar Ćurić, sekretar Udruženja drvoprerađivačke industrije HGK, koji je organizovao zajednički nastup hrvatskih parketara u Hanoveru.

"Vreme je da proizvodnju parketa ujedinimo pod jednim brendom za svetsko tržište, koje bi nam donelo rast narudžbi i profita najmanje 5 do 10 odsto", rekao je Deni Kelava iz Pan Parketa

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.