Hrskav i vruć na vašim vratima ovog jutra  OVAKO JEDAN HOTEL UPOŠLJAVA RADNIKE, potez za svaku POHVALU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jul.2020, 13:32

"Hrskav i vruć na vašim vratima ovog jutra" OVAKO JEDAN HOTEL UPOŠLJAVA RADNIKE, potez za svaku POHVALU!

Više od polovine hotela u Srbiji je još zatvoreno

Ne, oni nisu obustavili rad jer im je kongresni turizam praktično zamrznut, sobe prazne a prihodi desetkovani.

 Potez jednog beogradskog hotela, na prvi pogled pomalo je čudan, a u suštini ima vrlo zdravu logiku - naći posao za radnike i zadržati ih jer kriza će proći, a kvalifikovane radnike će biti teško naći.

"Hrskav i vruć na vašim vratima ovog jutra-burek sa sirom, mesom ili prazan". Upravo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovako glasi poruka kojom pomenuti hotel želi da uposli radnike i obezbedi im plate.

A jedan od brojnih komentara koji potiče očigledno od čoveka koji razume biznis glasi:

‪-Koliko god da zvuči smešno dostava bureka, mislim da je ta želja da se izađe iz zone komfora i traži posao za svoje ljude za svaku pohvalu. Ceo jedan lanac zaposlenih, dobavljača i sl. Verovatno je izlazak iz zone komfora i jedini način da se kriza prebrodi.

U ovom primeru ogleda se zapravo širina shvatanja menadžera o tome kako da prebrode krizu - upravo ono čemu podučavaju knjige o menadžmentu, a to je sagledavanje tržišta iz svih uglova i pružanje onoga što mu je trenutno najpotrebnije.

Hotelijerstvo je danas jedan od najpogođenijih sektora. Za razliku od hotela po unutrašnjosti zemlje, rad beogradskih praktično je stao - sobe su prazne jer nema turista, a i kongresni turizam od koga su mnogi živeli gotovo da je zamro.

Popunjenost hotela u svim gradovima Srbije manja je od pet odsto, najnoviji su podaci Udruženja hotelijera i restoratera Srbije - HORES.

Početkom jula u Beogradu je u 35 anketiranih hotela prosečna popunjenost bila 16,12 odsto, u Novom Sadu u 11 hotela to je bilo 19,44 posto, u šest hotela u Nišu 6,53 procenta, dok je u pet hotela u Kragujevcu prosečna popunjenost je bila 6,85 odsto.

Više od polovine hotela u Srbiji još je zatvoreno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.