Holandija: Kompanije će morati da imaju najmanje 30 odsto žena u svojim nadzornim odborima

Izvor: Capital.ba, 04.Dec.2019, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandija: Kompanije će morati da imaju najmanje 30 odsto žena u svojim nadzornim odborima

AMSTERDAM, Holandski parlament izglasao je juče zakon po kome će kompanije u Holandiji morati da povećaju broj žena u nadzornim odborima. Zakon je usvojen sa 87 glasova “za” i 63 “protiv”, prenosi Rojters. Prema ovom zakonu, kompanije će morati da imaju najmanje 30 odsto žena u svojim nadzornim odborima. Kako se navodi, kompanije koje ne ispune taj cilj moraće muškarca koji napusti Odbor da zamjene ženom, ili da to mjesto ostave nepopunjeno. Pored ove mjere, 5.000 velikih kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << će morati da naprave detaljne planove zapošljavanja tako da povećaju broj žena u izvršnim i nadzornim odborima. Ovo su podržale mnoge partije, kako opozicione tako i one na vlasti. Međutim, usprotivila se konzervativna partija premijera Holandije Marka Rutea. Sada manje od 10 odsto holandskih kompanija ispunjava uslove i za izvršne i za nadzorne odbore. Samo trećina njih ima dovoljno žena u izvršnim odborima, kako bi mogli da ispune zacrtane ciljeve. B92/Tanjug Чланак Holandija: Kompanije će morati da imaju najmanje 30 odsto žena u svojim nadzornim odborima се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

ILI ŽENA ILI PRAZNO MESTO Kompanije u Holandiji moraće da imaju najmanje 30 odsto dama u nadzornim odborima

Izvor: Blic, 04.Dec.2019

Holandski parlament izglasao je danas zakon po kome će kompanije u Holandiji morati da povećaju broj žena u nadzornim odborima. Zakon je usvojen sa 87 glasova "za" i 63 "protiv", prenosi Rojters.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.