Hoće li poslodavci biti kažnjeni?

Izvor: B92, 09.Jul.2011, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoće li poslodavci biti kažnjeni?

Beograd -- Sindikati i poslodavci ne veruju da će uskoro biti propisano krivično gonjenje za vlasnike preduzeća koji ne isplaćuju plate radnicima.

Iako je inicijativa da se krivično goni poslodavac koji ne isplaćuje zarade više od tri meseca, niko nije siguran da će do toga zaista i doći.

Broj radnika u Srbiji koji za svoj rad ne primaju platu nije poznat. O neprimanju plate radnici uglavnom dugo ćute, pa problem postaje vidljiv tek kada izađu na ulice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
I dok sindikalci ne veruju u brzo usvajanje zakona, poslodavci kažu da se mora voditi računa o razlozima zbog se ne isplaćuju zarade zaposlenima.

Krivične prijave za poslodavce neplatiše nisu novost ni u regionu ni u Evropi, sličan zakon u Hrvatskoj već se nalazi u Saboru, a u Belgiji je neplaćanje radnika zakonski sankcionisano još pre sto godina.

Više na ovu temu pročitajte na našoj Biz stranici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.