Hleb u aprilu 70 dinara?

Izvor: Beta, 11.Mar.2011, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hleb u aprilu 70 dinara?

BEOGRAD, 11. marta 2011. (Beta) - Hleb u Srbiji će verovatno poskupeti u aprilu zbog povećanja cena struje i brašna, rekao je u petak predsednik Unije pekara Srbije Zoran Pralica.

Najprodavaniji hleb tipa "sava" krajem februara poskupeo je sa 44 na 55 dinara po vekni, a njegova nova cena mogla bi da bude 70 dinara.

"Od velikih proizvodjača hleba u Srbiji dobijamo najave da će vekna od brašna tipa 500 krajem aprila koštati i do 70 dinara", kazao je Pralica za Betu.

On je ukazao da je iz Srbije izvezena veća količina pšenice i da sada postoji opasnost da će se hlebno žito u maju i junu uvoziti po znatno većoj ceni od one po kojoj je izvoženo.

Cena pšenice u Srbiji je od 29,5 do 31 dinara za kilogram, a brašna od 42 do 48 dinara, bez poreza na dodatu vrednost. Stručnjaci procenjuju da će one u narednom periodu biti za 10 do 15 odsto veće.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hleb "sava" 70 dinara

Izvor: Glas javnosti, 12.Mar.2011, 07:11

BEOGRAD - Hleb u Srbiji će verovatno poskupeti u aprilu zbog povećanja cena struje i brašna, rekao je juče predsednik Unije pekara Srbije Zoran Pralica...Što pre obustaviti izvoz pšenice..Direktor Produktne berze Žarko Galetin ocenio je danas da bi Srbija što..pre trebalo da obustavi izvoz pšenice,...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.