Hitrou zatvara jednu pistu

Izvor: B92, 07.Apr.2020, 08:15

Hitrou zatvara jednu pistu

London -- Najveći aerodrom u Velikoj Britaniji i jedno od čvorišta svetskog vazdušnog saobraćaja Hitrou zatvara jednu od dve piste i obustaviće aktivnosti na terminalima.

Aerodrom će ostati otvoren kako bi se omogućilo dopremanje medicinske opreme i prehrambenih namirnica u Veliku Britaniju i omogućio transport Britanaca iz inostranstva, navodi se u saopštenju Hitroua.

"Naš zadatak je da ostanemo otvoreni i da sigurno funkcionišemo", dodaje se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i precizira da će mere smanjenja aktivnosti Hitroua omogućiti i smanjenje troškova aerodroma tokom krize.

U tom cilju, aerodrom od danas "prelazi na operacije na samo jednoj pisti" za sletanje i uzletanje, a "naredih nedelja se privremeno prebacuju sve aktivnosti vezane za putnike sa terminala 3 i 4 na terminale 2 i 5", saopštio je Hitrou.

Prema saopštenju od petka, Hitrou je zabeležio pad prometa od 75 odsto zbog pandemije koronavirusa. I ostali aerodromi u Velikoj Britaniji su takođe smanjili aktivnosti, a manjim aerodromima preti bankrotstvo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NAJNIŽI BROJ PUTNIKA IKADA Londonski aerodrom zatvorio jednu pistu i dva terminala

Izvor: Blic, 07.Apr.2020

Najveći londonski aerodrom Hitrou zatvorio je jednu od dve piste i dva od ukupno četiri terminala, objavio je portal Internešenal Flajt Netvork.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.