HORES: Otvoreno manje od trećine hotela, popunjenost 10,79 odsto

Izvor: B92, 10.Jun.2020, 19:58

HORES: Otvoreno manje od trećine hotela, popunjenost 10,79 odsto

Beograd -- U Srbiji je otvoreno 112 od 380 hotela a njihova popunjenost je u subotu iznosila 10,79 procenata, saopštio je danas HORES.

Prema podacima Udruženja hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES), u Beogradu je otvoreno 42 od 110 hotela a njihova popunjenost bila je 9,54 procenta, dok je popunjenost hotela van Beogada iznosila 10,16 procenata.

Za period jun-septembar trenutno je potvrđenih rezervacija za osam procenata smeštajnih kapaciteta, ali postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogućnost otkazivanja.

"Deo hotelijera izražava veliku zabrinutost u vezi sa trenutnim poslovanjem, jer smatraju da ne mogu da izdrže dalji rad sa ovolikom popunjenošću", navodi se u saopštenju HORES-a.

HORES je pozvao sve građane da ove godine svoje godišnje odmore provedu u Srbiji, kao i da iskorite turističke vaučere koje je omogućila Vlada Republike Srbije.

"Pozivamo sve građane da, boravkom u hotelima i restoranima, doprinesu bržem oporavku hotelsko-ugostiteljske privrede naše zemlje", apelovao je HORES.

Početak sertifikacija hotela i restorana pečatom "Čisto & sigurno“ najavljen je za 20. juni, a sednica škupštine ovog udruženja na kojoj će biti razmatran uticaj pandemije COVID-19 biće održana 24. juna.

HORES podseća da su turizam i hotelijerstvo doprineli da strani turisti steknu lepu sliku o Srbiji, i da je 85 odsto anketiranih stranih gostiju hotela odgovaralo da bi preporučilo svojim prijateljima da posete našu zemlju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.