Izvor: Radio 021, 10.Jun.2020, 18:12

U Srbiji otvoreno 112 od 380 hotela

U Srbiji je otvoreno samo 112 od ukupno 380 hotela, a popunjenost smeštaja je usled pandemije svega 10,79 odsto, saopštilo je danas Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES).

U Beogradu su od 110 hotela otvorena svega 42, čija je popunjenost 9,54 odsto.

Za period jun-septembar, na osnovu potvrdjenih rezervacija, a uz mogućnost otkazivanja, rezervisano je svega oko osam odsto smeštajnog kapaciteta svih hotela u Srbiji.HORES je pozvao gradjane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da ove godine godišnje odmore provedu u Srbiji i koriste turističke vaučere koje je omogućila Vlada Srbije, kako bi pomogli oporavak hotelsko-ugostiteljske privrede.

"Zbog posledica zdravstvene krize s KOVID–19, vanrednog stanja i ograničenja normalnog rada, mnogobrojni hoteli i restorani skoro tri meseca nisu radili, a manji broj koji je radio, gotovo nije imao prometa", navodi HORES u saopštenju.

Udruženje ističe da ankete među stranim gostima pokazuju da su bili zadovoljni boravkom u hotelima u Srbiji koja "ima potencijal da bude odlična turistička destinacija". Tako je 85 odsto ankteriranih stranih turista reklo da bi prijateljima preporučilo posetu Srbiji.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Poziv hotela da letujete u Srbiji i tako pomognete oporavku turizma

Izvor: DobreVesti.rs, 11.Jun.2020, 12:32

Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES poziva građane da iskorite turističke vaučere koje je omogućila Vlada Republike Srbije, letuju u Srbiji i tako pomognu oporavak turizam..  . Srbija je prelepa zemlja sa 380 hotela, motela, i više stotina restorana različitih ponuda, poručuju..  .  . „Hotelsko-ugostiteljski...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.