„HE na Vrbasu“ iz milionskog plusa potonule u minus

Izvor: Capital.ba, 01.Mar.2021, 15:40

„HE na Vrbasu“ iz milionskog plusa potonule u minus

BANJALUKA – „Hidroelektrane na Vrbasu“ ostvarile su u prošloj godini gubitak od 1,28 miliona maraka, što je znatno lošiji rezultat u odnosu na godinu ranije kada su bile u milionskom plusu. Foto: HE na Vrbasu Dobit „Hidroelektrana na Vrbasu“ na kraju 2019. godine iznosila je 4,1 milion KM. Prihodi preduzeća lani su smanjeni za oko sedam miliona u odnosu na godinu ranije, dok taj pad nisu pratili rashodi koji su smanjeni za svega milion i po. Ukupni prihodi „HE na Vrbasu“ na kraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << 2020. godine iznosili su 14,7 miliona KM, dok su godinu ranije bili 21,6 miliona. S druge strane, rashodi su lani bili 15,5 miliona, a 2019. godine 17 miliona KM, pokazuje finansijski izvještaj, objavljen na Banjalučkoj berzi. Kratkoročna potraživanja preduzeća povećana su u prošloj godini za 4,2 miliona na 22 miliona KM, a najvećim dijelom se odnose na potraživanja od povezanih pravnih lica. Obaveze su smanjene za milion maraka na 20 miliona. „HE na Vrbasu“ je u prošloj godini smanjilo broj zaposlenih za 11 i sada zapošljavaju 149 radnika. Ni ostale hidroelektrane iz sistema „Elektroprivrede RS“ nisu bolje poslovale, a CAPITAL je ranije objavio da su „Hidroelektrane na Drini“ godinu završile u minusu od čak 11,9 miliona KM. CAPITAL: M. Čigoja Ljubojević Чланак „HE na Vrbasu“ iz milionskog plusa potonule u minus се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Hrvatska: Ukupna neto dobit banaka u 2020. prepolovljena

Izvor: Capital.ba, 02.Mar.2021, 10:02

ZAGREB , Ukupna neto dobiti kreditnih institucija u Hrvatskoj u prošloj godini dostigla je 2,7 milijardi kuna, što je za 53,1 odsto manje nego u 2019., saopštila je u ponedjeljak Hrvatska narodna banka (HNB). foto: Agencije Kreditne institucije, navodi se u novom HNB-ovom komentaru kretanja u bankasrskom...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.