Akumulirani gubitak „Nestro Petrola“ premašio sedam miliona KM

Izvor: Capital.ba, 01.Mar.2021, 13:18

Akumulirani gubitak „Nestro Petrola“ premašio sedam miliona KM

BANJALUKA – Akumulirani gubitak lanca benzinskih pumpi „Nestro petrol“, koji posluje u okviru ruske „Optima grupe“, dostigao je 7,3 miliona KM, nakon što je ovo preduzeće na kraju prošle godine iskazalo gubitak od 1,77 miliona KM. FOTO: Nezavisne novine Iz finansijskog izvještaja ovog preduzeća za prošlu godinu vidljivo je da su im prihodi, ali i rashodi drastično smanjeni u odnosu na 2019. godinu. Ukupni prihodi ovog lanca benzinskih pumpi u 2020. godini su iznosili 176,2 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << KM, dok su godinu ranije bili 248,1 milion maraka. Rashodi su sa 243,3 miliona maraka u 2019. godini, lani smanjeni na 173,9 miliona maraka. „Nestro Petrol“ je ostvario neto dobit od 2,2 miliona, ali je zbog gubitaka utvrđenih direktno u kapitalu, ovo preduzeće godinu završilo u minusu od 1,77 miliona KM. Time je drastično pogoršan rezultat u odnosu na 2019. godinu kada su imali plus od četiri miliona KM. Ukupne obaveze preduzeća smanjene su za 3,8 miliona i iznosile su 61 milion KM, a najveći dio, čak 54,6 miliona KM se odnosi na kratkoročne obaveze. Preduzeće je zadržalo isti broj radnika i na kraju prošle godine je imalo 612 zaposlenih. „Nestro petrol“ je sastavni dio „Optima grupe“ u okviru koje posluje kompletna naftna industrija RS koja je prodata ruskoj kompanije NjefteGazInkor. CAPITAL: M. Čigoja Ljubojević Чланак Akumulirani gubitak „Nestro Petrola“ premašio sedam miliona KM се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

„HE na Vrbasu“ iz milionskog plusa potonule u minus

Izvor: Capital.ba, 01.Mar.2021

BANJALUKA – „Hidroelektrane na Vrbasu“ ostvarile su u prošloj godini gubitak od 1,28 miliona maraka, što je znatno lošiji rezultat u odnosu na godinu ranije kada su bile u milionskom plusu. Foto: HE na Vrbasu Dobit „Hidroelektrana na Vrbasu“ na kraju 2019. godine iznosila je 4,1 milion...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.