HAPŠENJE ĆERKE VLASNIKA HUAVEJA: Kina od Kanade traži njeno oslobođenje ili će snositi POSLEDICE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2018, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAPŠENJE ĆERKE VLASNIKA HUAVEJA: Kina od Kanade traži njeno oslobođenje ili će snositi POSLEDICE (VIDEO)

Mengova je uhapšena pre nedelju dana u Kanadi gde je preti ekstradicija u Sjedinjene Američke Države

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je danas Kanadu da odmah oslobod potpredsednicu i finansijsku direktorku "Huavej" Meng Vanžu koja je uhapšena pre sedam dana i upozorilo Otavu da će u protivnom snositi posledice.

Kanadski ambasador u Pekingu pozvan je u Ministarstvo gde mu je zamenik šefa kineske diplomatije Le Jučeng preneo upozorenje i uručio "oštar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << protest", prenosi Rojters.

. Vašington je optužuje da je prikrivala veze kompanije sa jednom firmom koja je pokušala da proda opremu Iranu uprkos američkim sankcijama.

Mengova, inače ćerka osnivača kineske kompanije "Huavei" Rena Džengfeija, pojavila se u petak pred sudom u Vankuveru. Kanadski tužilac je tada rekao da ona namerava da pobegne iz te zemlje jer se u SAD suočava sa optužbama na osnovu kojih bi mogla biti osuđena do 30 godina zatvora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.