Gužve uobičajene za leto, koristiti alternativne pravce

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2017, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gužve uobičajene za leto, koristiti alternativne pravce

Uprava carina pozvala je putnike i prevoznike da koriste alternativne granične prelaze, kako bi izbegli gužve, uz napomenu da prelazi ka Hrvatskoj nisu dodatno opterećeni zbog mera te zemlje o povećanju taksi na uvoz voća i povrća.

Zamenik direktora Uprave carina Veselin Milošević je rekao da se ta taksa koju je uvela Hrvatska ne odnosi na sam neposredan promet na graničnom prelazu.

"Granični prelazi prema Republici Hrvatskoj su opterećeni iz drugih razloga, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << veliki je promet robe, putnika, turistička je sezona, tako da je naša preporuka da bez obzira da li je reč o Hrvatskoj ili nekoj drugoj susednoj zemlji putnici i prevoznici pripreme odgovarajuća dokumenta i iskoriste neki od alternativnih pravaca'', kaže Milošević, saopštila je Uprava carina.

Naveo je da je pojačan promet na graničnim prelazima uobičajna pojava tokom turističke sezone i istakao da sezonske gužve ne utiču na kvalitet rada carinske službe.

Milošević kaže da bez obzira na turističku sezonu, veliki broj putnika, kamiona i putničkih vozila, Uprava carina sprovodi sve potrebne mere kao da je bilo koji period u godini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.