Građevinske kompanije iz Indonezije zainteresovane da rade u Srbiji

Izvor: B92, 25.Feb.2020, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građevinske kompanije iz Indonezije zainteresovane da rade u Srbiji

Beograd -- Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se sa novim ambasadorom Indonezije u Srbiji Mohamadom Čandra Viđa Judom.

Mihajlović i novi ambasador razgovarali su o mogućnostima unapređenja saradnje dve zemlje.

"Želim vam dobrodošlicu u Srbiju, verujem da ćemo za vreme Vašeg mandata unaprediti saradnju naše dve države, jer prostora za to svakako ima. Srbija se u poslednjih nekoliko godina intenzivno razvija, naša >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << politička i ekonomska pozicija je stabilna, završili smo velike infrastrukturne projekte i započinjemo novi investicioni plan Srbija 2020-2025", rekla je Mihajlovićeva.

Ambasador Indonezije istakao je da ova zemlja vidi Srbiju kao važnog partnera, navodi se u saopštenju.

"Upoznati smo sa investicionim planom 2020-2025. i voleli bismo da budemo deo vašeg razvoja. Naše građevinske kompanije zainteresovane su da rade u Srbiji. Oblast infrastrukture nam je veoma značajna, imajući u vidu i naš master plan izgradnje ekonomskih koridora. Važno je da povežemo poslovne ljude i firme. Pored toga, veoma smo zainteresovani i za saradnju u oblasti poljoprivrede", rekao je Juda.

Na sastanku je bilo reči i o saradnji u oblasti vazdušnog saobraćaja i izražena je spremnost obe strane da se pripremi i potpiše sporazum u ovoj oblasti, s obzirom na sve veći broj srpskih turista koji posećuju Indoneziju, ali i zainteresovanost kompanija da se povezuju.

"Samo prošle godine broj turista iz Srbije povećan je za 45 odsto", rekao je Juda. Gra

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MOGUĆA SARADNJA U VIŠE OBLASTI Građevinske kompanije iz Indonezije zainteresovane da rade u Srbiji

Izvor: Blic, 26.Feb.2020, 10:27

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa novim ambasadorom Indonezije u Srbiji Mohamadom Čandra Viđa Judom o mogućnostima za unapređenje saradnje dveju zemalja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.