Mihajlovićeva sa ambasadorom Indonezije o saradnji dve zemlje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2020, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva sa ambasadorom Indonezije o saradnji dve zemlje

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se danas sa novim ambasadorom Indonezije u Srbiji Mohamadom Čandra Viđa Judom i sa njim razgovarala o mogućnostima unapređenja saradnje dve zemlje.

"Želim vam dobrodošlicu u Srbiju, verujem da ćemo za vreme Vašeg mandata unaprediti saradnju naše dve države, jer prostora za to svakako ima. Srbija se u poslednjih nekoliko godina intenzivno razvija, naša politička >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i ekonomska pozicija je stabilna, završili smo velike infrastrukturne projekte i započinjemo novi investicioni plan Srbija 2020-2025", rekla je Mihajlovićeva.

Ambasador Indonezije istakao je da ova zemlja vidi Srbiju kao važnog partnera, prenelo je saopštenje

"Upoznati smo sa investicionim planom 2020-2025. i voleli bismo da budemo deo vašeg razvoja. Naše građevinske kompanije zainteresovane su da rade u Srbiji. Oblast infrastrukture nam je veoma značajna, imajući u vidu i naš master plan izgradnje ekonomskih koridora. Važno je da povežemo poslovne ljude i firme. Pored toga, veoma smo zainteresovani i za saradnju u oblasti poljoprivrede", rekao je Juda.

Na sastanku je bilo reči i o saradnji u oblasti vazdušnog saobraćaja i izražena je spremnost obe strane da se pripremi i potpiše sporazum u ovoj oblasti, s obzirom na sve veći broj srpskih turista koji posećuju Indoneziju, ali i zainteresovanost kompanija da se povezuju.

"Samo prošle godine broj turista iz Srbije povećan je za 45 odsto", rekao je Juda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo: Indonežanske građevinske kompanije zainteresovana za poslove u Srbiji

Izvor: Danas, 25.Feb.2020

Građevinske kompanije iz Indonezije zainteresovane su za poslove u Srbiji, izjavio je danas novi ambasador te zemlje Mohamad Čandra Viđa Juda u razgovoru sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.