Gorenje plaća zaposlenima da dovedu nove radnike

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Sep.2019, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorenje plaća zaposlenima da dovedu nove radnike

LJUBLJANA - Slovenski proizvođač kućnih uređaja Gorenje, ovog proljeća, nakon što ga je preuzeo kineski Hisense, najavio je otpuštanje 270 radnika.

Nije riječ o radnicima u proizvodnji, i na kraju ih je otišlo samo 60, a Gorenje se našlo pred novim problemom – kako pronaći nove radnike, piše ljubljanski list Večer.

Zbog povećane potražnje i proizvodnje, sto radnika već je zaposleno za rad u proizvodnji u kolovozu.

"U drugoj polovini rujna >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << trebat će nam još oko 80 radnika", kaže Mateja Celin iz službe za odnose s javnošću Gorenja.

Dodala je da se to događa svake godine kada se proizvodnja poveća, pa zapošljavaju nove ljude na određeno vreme. Međutim, ove godine imaju puno problema s pronalaženjem radnika.

"Na tržištu više nema dovoljno ljudi koji bi radili u proizvodnji", objašnjava Celin.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.