Google Photos nudi neograničen prostor za čuvanje fotografija i videa – besplatno

Izvor: Economy.rs, 28.Maj.2015, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google Photos nudi neograničen prostor za čuvanje fotografija i videa – besplatno

Čuvanje fotografija i videa u nekom od cloud servisa najčešće ima dva ograničenja: nedostupnost brze veze i ograničenje prostora za snimanje.

No nakon današnjeg Googleovog I/O eventa, ovo potonje više neće biti problem. Naime, Google je danas službeno predstavio novi Google Photos (nezavisan od Google+ društvene mreže) servis, dostupan na webu i iOS i Android uređajima.

Pratite Economy.rs putem Google+ društvene mreže

Ono najvažnije u svemu ovome je >> Pročitaj celu vest na sajtu Economy.rs << cena. Naime, uz to što je ponuđen neograničen prostor za čuvanje slika i videa, korišćenje Google Photos servisa je potpuno besplatno. Poređenja radi, Apple-ov padnan ovom servisu, iCloud, nudi samo 5 GB prostora besplatno, dok se recimo 20 GB naplaćuje 0,99 $ mesečno.

Podržano je prenošenje fotografija do veličine 16 MP i videa maksimalne rezolucije 1080p, što se automatski čuva na Google Driveu i sinhronizuje tako da je sve uvek dostupno na svim uređajima. Osim čuvanja, Google Photos omogućava i uređivanje sadržaja kao i njihovu jednostavnu podelu na društvenim mrežama.

Google Photos servis i odgovarajuće aplikacije korisnicima će biti dostupni tokom današnjeg ili sutrašnjeg dana.



(Economy.rs, 28. maj 2015.)

Nastavak na Economy.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Economy.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Economy.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.