Gojković i Abrahamijani  o ekonomskoj saradnji

Izvor: Akter, 09.Feb.2016, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković i Abrahamijani o ekonomskoj saradnji

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i premijer Jermenije Hovik Abrahamijani založili su se za razvoj ekonomske saradnje i trgovinskih odnosa dve zemlje

Istaknuto je da su odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski i da ima prostora za unapređenje, posebno u oblasti ekonomije i trgovinskih odnosa, saopšteno je iz parlamenta.

Gojković, koja boravi u dvodnevnoj poseti Jermeniji, razgovarala je sa premijerom te države i o značaju unapređenja ugovnorne baze, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << što će, kako su ocenili, doprineti i povećanju robne razmena.

Abrahamijan je rekao da prepoznaje važnost aktivnije saradnje na polju ekonomije i kulture i naglasio da postoji potencijal za jačanje ekonomskih  veza.

Gojković se sastala i sa katolikusom Gareginom Drugim i tom prilikom pozdravila bliske odnose i saradnju srpske  i jermenske crkve s obzirom na istorisjku i duhovnu bliskost dva naroda.

Gojković je rekla da je Srbija zahvalna Jemreniji na glasanju protiv prijema Kosova u Unesko i podsetila da je u poslednjih deset godina na Kosovu i Metohiji uništeno, oštećeno i oskrnavljeno oko 150 crkava i manastira, od kojih 60 odsto ima status spomenika kulture.

Katolikus Garegin Drugi je ukazao da jermenski narod razume i saoseća sa patnjama srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i u tom kontekstu se založio sa uzajmnu podršku.

Gojković je juče razgovarala sa predsednikom parlamenta  Galustom Sahakjanom, na čiji poziv je i posetila Jermeniju, potom sa predsednikom države Seržom Sargsjanom i ministrom spoljnih poslova Edvradom Nalbandijanom.

U delegaciji Narodne skupštine je i predsednik grupe prijateljstva Skupštine Srbije sa Jermenijom Aleksandar Čotrić.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Gojković sa premijerom Jermenije o ekonomskoj saradnji

Izvor: Studio B, 09.Feb.2016

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i premijer Jermenije Hovik Abrahamijani založili su se danas u Jerevanu za razvoj ekonomske saradnje i trgovinskih odnosa dve zemlje...Istaknuto je da su odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski i da ima prostora za unapređenje, posebno u oblasti ekonomije...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.