Maja Gojković u poseti Jermeniji

Izvor: RTS, 08.Feb.2016, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maja Gojković u poseti Jermeniji

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i zvaničnici Jermenije saglasili su se u Jerevanu da postoje značajni potencijali za razvoj odnosa dve države, posebno u oblasti ekonomije i kulture.
Gojkovićeva, koja boravi u dvodnevnoj poseti Jermeniji, sastala se sa predsednikom parlamenta Galustom Sahakjanom, predsednikom države Seržom Sargsjanom i ministrom spoljnih poslova Edvardom Nalbandjanom. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Predsednici dva parlamenta naglasili su istorijski značaj posete, budući da je prva na najvišem parlamentarnom nivou u odnosima Srbije i Jermenije.
Gojkovićeva je zahvalila Jermeniji na principijelnom stavu po pitanju Kosova i Metohije, kao i na glasanju protiv prijema Kosova u Unesko.
Predsednici parlamenata su istakli interes za unapređenje odnosa Srbije i Jermenije kroz saradnju dva parlamenta, kao i u oblasti ekonomije i kulture.
Gojkovićeva će drugog dana posete Jermeniji razgovarati sa premijerom te zemlje Hovikom Abrahamjanom i patrijarhom Jermenske pravoslavne crkve Karekinom Drugim.
U delegaciji Narodne skupštine je i predsednik grupe prijateljstva Skupštine Srbije sa Jermenijom Aleksandar Čotrić.
Gojkovićeva u Jerevanu boravi na poziv predsednika Narodne skupštine Republike Jermenije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gojković u Jermeniji o unapređenju saradnje

Izvor: Akter, 08.Feb.2016

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i zvaničnici Jermenije saglasili su se danas u Jerevanu da postoje značajni potencijali za razvoj odnosa dve države, posebno u oblasti ekonomije i kulture..Gojković, koja boravi u dvodnevnoj poseti Jermeniji, sastala se danas sa predsednikom parlamenta...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.